Sidor

söndag 10 juni 2012

Rax Alperna


I fredags fick jag då äntligen komma till alperna. Och det var hur underbart som helst, det går inte att beskriva med ord hur vackert det var. Att bara se det på bilder gör det heller inte rättvisa, för att förstår hur storslaget det är måste man se det med egna ögon. Tyvärr blev det inte så mycket vandring som jag gärna hade gjort, jag var inte ensam om den tanken. Men eftersom flera i gruppen aldrig hade vandrat innan och verkligen inte hade kläder/skor för det så måste man såklart anpassa sig efter gruppen. Alla gick ju inte ett frilufsprogram på gymnasiet. :) Har haft en dröm i flera år att någon gång vandra i alperna och efter i fredags är jag definitivt övertygad om jag ska tillbringa min semester inom några år med att vandra i Alperna. Skidåkningen kan jag skippa, då blir knäna glada med men vandra. Det är ett måste!

Har även provat Sauerkraut för första gången, surkål för er som ej kan tyska. Lunchen intogs på en restaurang med enbart typisk mat för Österrike och alpregionen. Och då äter man såklart surkål. Om man säger så så var vi några stycken som hade lite problem med maten... Det var inte det vi är vana vid att äta.

Dagen började med att åkte Seilbahn upp till ca 1400m höjd, denna resa tog 8minuter. På dessa 8min tog vi oss ca 1000 meter upp, snabb färd uppåt minst sagt. Jag hade lite problem med denna höjd skillnad på vägen ner, sjunka ca 1000m på 8min tyckte nämligen inte mina öron om och resultatet av det blev att jag knappt hörde något under sådär 5-10minuter. Och jävligt ont gjorde det med.Väl uppe så kom dagens första "WOW". Det måste ha varit dagens mest använda ord, tillsammans med underbart. Efter att vi samlat ihop oss över utsikten och fått på oss lite mer kläder, det var lite kallare ju längre upp vi kom nämligen började vandringen mot stället vi käkade lunch. Inte en alltför lång vandring men desto vackrare.
Snö i Juni!!!!!!
Snöflod?


Dags för lunch på 1644 meter!
Efter att ha intagit den trevliga lunchen samt haft en lektion i hur man joddlar, men det slutade mest med att vi  asgarvade :) Hur det lät finns den film på fb som visar. Men den kanske mest är rolig om man faktiskt var där, för jag kan inte se den filmen utan att böja mig av skratt. Efter denna väldigt roliga lunch bar av det uppåt igen, till en topp på ca 1800möh.

Hela gruppen! 

Vi hade mer roligt efter maten, stämplar kan ha kul med:)

Här kunde jag ha stannat kvar!
Men titta, en bild på mig själv på 1800 möh letade sig visst in här.
Så för att sammanfatta denna fredag, underbar! En underbar dag, i en underbar natur med ett underbart gäng! Enda nackdelen var att regnet hängde i luften hela dagen, men vi klarade oss från regn som tur var.

1 kommentar:

  1. Va härligt det lät :) Jag skulle gärna ta en vandring i alperna någon dag jag med :)

    SvaraRadera