Sidor

tisdag 3 april 2012

En dag i Salzburg

Tillbringade hela gårdagen i den underbara staden Salzburg. Vilket sätt är bättre att börja sitt första påskolv på sådär 4 år än att ta en semester tripp till andra sidan av Österrike? Inget tyckte jag och satte mig på tåget 7.30 igår morse. Wien ligger i östra delen av landet och Salzburg i västra, nära gränsen till Tyskland, så att ta sig tar bara 3 timmar med tåg. Men det var verkligen värt att sitta 6 timmar totalt på ett tåg för att sen stan.

Salzburg ligger verkligen väldigt fint, men alperna precis utanför stan. När jag såg alptopparna för första gången från tåget igår var det gåshud på armarna. Det var så vackert att se dessa snötäckta toppar. Salzburg har inga skidbackar, men fungerar tydligen som en port mot skitorterna i de österrikiska alperna.

Vädret visade sig från sin bästa sida med sol och sommarvärme precis hela dan. Hela stan kryllade av turister och jag förstår varför stans folkmängd ökar markant under högsäsong. För det är en enormt vacker stad, men hur mycket som helst att se. Man skulle utan problem kunna tillbringa ett par fullspäckade dar.
Det går att missa det här huset om man är i Salzburg!

En av de stora turistattraktionerna är såklart huset där Mozart föddes, det besökte jag såklart. Och hela stan är galna i Mozart. Du kan titta på inte bara 1 utan 2 hus där han bodde, det finns museer till hans minne, cafér uppkallade efter honom och jag hittade till och med en affär som enbart sålde choklad på Mozart temat.

 Men det absolut roligaste igår var ändå den svenska godis affären!!!!  Swedish Candyshop!! Den var jag ju bara tvungen att besöka när jag hittade. Hade ingen aning om det fanns en sådan i Sazburg, men det var desto coolare att se då. Självklart drivs den av en svensk!

Idag är det lugna puckar som gäller, för imorgon är det ny resa. Då lämnar jag till och med Österrike över dan och åker till Slovakien, Bratislva. Då Bratislva endast ligger 6mil bort så är ju även det ett måste att besöka. Ska bli väldigt intressant.

För övrigt hoppas jag Brynäs gör vad dem ska ikväll och kickar ut FBK från årets slutspel!

1 kommentar:

  1. Synd att du fick din vilja igenom men de kommer att få det svårt i finalen.

    SvaraRadera