Sidor

lördag 14 april 2012

Dag 1 med mamma

Vi håller som bäst på att vakna till liv här igen efter en lång och fullspäckad dag igår. Vi somnade som en klubbad säl båda 2 utan problem igår.

Igår gjordes i stort sett hela Wien centrum, och det är väldigt stort. Eftersom det finns en hel del att se där tyckte jag det var den perfekt starten. Så vad imponerade mest på mamma? Stephansdom? Operahuset? Hofburg? Svar: Inget av ovanstående. Det som fick hakan att rasa på denna kvinna var det faktum att man kan köpa matchande skor och handväska. Hon var helt fascinerad!!! Hennes min första gången hon såg detta kunde jag lätt ha betalt för att se. Och sedan kunde inte sluta prata om detta, och igår frågade hon plötsligt: Vem köper detta??? Ja, mamma. Det är en bra fråga. 

Gårdagen avslutades med att vi åkte världen äldsta parisehjul igår kväll!!! Det var minst sagt en upplevelse, och utsikten över Wien var magnifik! Det invigdes 1867 med anledning av Franz Josephs firade 50 år på tronen! Till skillnad från parisehjul i Chicago, London, Blackpool och Paris överlevde detta både naturkatastrofer och ett par krig! Under WW2 förstördes stora delar av det men kort efter kriget började hjulet snurra igen som en symbol för för Wiens återuppbyggnad! Och har du sett filmen "Der Dritte Man" har du även sett "Wiener Riesenrad"! Reisenrad ligger på det världs berömda området Prater mitt i Wien! Prater är ett världsberömt nöjesfält som ligger i stort mitt i Wien! Besöker du någon Wien är detta område ett måste, och att åka Wiener Rieisenrad är ett ännu större måste!
Härlig utsikt minst sagt rakt ner på Prater!


Måste ju tala om att vi varit där!


Magnifikt!

Idag blir det Schönnbrunn och sedan Schnitzel!!!

1 kommentar:

  1. Hej Anki!

    Jag heter Reidar Dahlén och vill å företagets vägnar tacka och bocka för att du följer oss på Historiska Tweets. Må lycka och välgång följa dig i ditt liv.

    SvaraRadera